Yin Yang is een yoga les waarbij het accent ligt op Yin houdingen met hier en daar een vleugje Yang. Yin yoga richt zich, in tegenstelling tot de yang vormen, niet op het versterken en activeren van spieren, maar juist op het ontspannen hiervan. De aandacht gaat meer uit naar het stretchen op het bindweefsel. Dit vraagt een andere aanpak dan het stretchen op de spieren.

Yin Yoga AmsterdamDe les bestaat uit zittende en liggende houdingen die langer worden aangehouden. Het bindweefsel dat overal omheen zit wordt soepeler, hierdoor kom je beter in je lichaam te zitten, de mobiliteit en flexibiliteit verbetert. Daarnaast werk je met de diepe stretches op de energielijnen die lopen door het bindweefsel. Dit heeft een positieve uitwerking op fysieke klachten, je energieniveau zal verbeteren.


Yin yoga traint je om mindfull in het leven te staan. Je leert weer naar jezelf te luisteren en te voelen wat er is en speelt. Een uurtje even helemaal terug naar jezelf zorgt ervoor dat je de week weer aan kan, fysiek en mentaal.

Naar het rooster...

 

Back to top