Easy Yoga 55+ is gebaseerd op het Ashtanga Yoga systeem. Een systeem dat werkt met een vaste reeks houdingen, waar bij de adem een belangrijke plaats inneemt. Net als in de traditionele Ashtanga wordt er ook in de Easy Yoga 55+ met een vast serie gewerkt. Hierdoor behoudt de les het karakter van de traditionele Ashtanga Yoga.

Ashtanga Yoga Lessen Volgen

Na een aantal lessen ken je de volgorde van de houdingen en ontstaat er een meditatief karakter. De docent heeft voldoende ruimte om individuele aanpassingen aan te reiken en deelnemers verdieping te brengen in de houding.

Elke les wordt gestart met adem oefeningen met een meditatief karakter. De les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening, veelal met een beloning in de vorm van een milde schouder of voet massage.


De traditionele Ashtanga primary serie is zo aangepast dat deze geschikt is voor iedereen vanaf ongeveer 55 jaar en ouder. Het tempo in de les ligt lager en er is voldoende ruimte voor individuele aanpassingen en hulpmiddelen. Twijfel je aan je fysieke gesteldheid, neem dan gerust contact met me op. Samen kunnen we dan kijken of je twijfels gegrond zijn.

Naar het rooster...

 

Back to top