Mensen plezier laten beleven aan de training en bijdragen aan een goede gezondheid is altijd mijn passie geweest. Inmiddels geef ik al 20 jaar sportles en begeleid ik groepen en individuen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van fitness en aerobic. En ben jaren werkzaam geweest als fitnesstrainer en allround aerobic instructrice bij sportscholen, bedrijven en fysiotherapiepraktijken. In deze periode heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd zodat ik ook op dit gebied mensen een goed voedingsadvies kon (en kan) geven. 

Yoga studio AmsterdamIn de loop der tijd merkte ik dat de behoefte van mijn deelnemers veranderde van lessen waarin het vooral draaide om kracht en inspanning, naar lessen waarin meer lichaamsbewustzijn aan bod komt, zoals ontspanning en ademhaling. In pilates vond ik deze aspecten terug en niet veel later kwam daar Power Yoga bij. Naarmate ik meer yoga ging doen en ervoer dat yoga mij veel meer voordelen bracht dan alleen de fysieke voordelen, ging ik opzoek naar meer verdieping. Deze vond ik in de "200 hours Ashtanga Yoga Teacher Training" en de "200 hours Yin Teacher Training".

Voldoende lichaamsbeweging en een gezond eetgedrag is belangrijk, maar belangrijker nog is bewustzijn. Bewustzijn in wat je doet en wat het met je doet! Bewust kiezen voor balans in alles wat je doet. Dus ook balans in inspanning en ontspanning. Door massageopleidingen als klassieke massage, shiatsumassage, stoelmassage en zwangerschapsmassage kon ik ook het element ontspanning toevoegen aan het geheel.

Nieuw zijn de onderdelen kinderyoga en babymassage. Deze bestaan uit Ouder & Kind Yoga workshops, Samen in Balans lessen en Shantala Babymassage. Het is geweldig mooi om te laten ervaren dat een uurtje bewust bezig zijn met je kind, of dit nu massage is of yoga, niet alleen jou maar ook je kind zelfvertrouwen en balans geeft!

Ik hoop dat ik met al mijn opgedane kennis en alle kennis die ik nog ga opdoen, nog heel veel mensen kan helpen naar een leven met meer balans!

Danielle Raats - Back in Balans

 

 

 

Back to top