2017 10 11 PHOTO 00000020 
fotocredit: YogaMagzine
Gevoed door mijn deelnemers...
Tijdens het voorbereiden van mijn lessen houd ik rekening met van alles, zoals: het niveau van de groep, voldoende afwisseling en het aan bod komen van het hele lichaam (fysiek en mentaal). Toch verloopt de les voor een deel altijd anders... 

Wanneer de deelnemers binnen komen voel ik al welke richting ik met mijn les op moet. Eennmaal aan het lesgeven, word ik nog meer gevoed door de deelnemers en krijgt de les zijn definitieve vorm.  

Help, waar zijn mijn deelnemers...
Het opnemen van onlinelessen is een heel ander verhaal. De afwezigheid van deelnemers is voor mij de grootste uitdaging! De energie van de deelnemers is nu vervangen door twee camera's, een styliste, een regieassistent en visagiste. Dat is andere koek. Gelukkig weet ik zelf de vinger op de zere plek te leggen en visualiseer ik de deelnemers erbij. En het werkt! Ik voel langzaam dat ik echt aan het lesgeven ben en de rol van performer los kan laten. Doordat ik inmiddels meer dan 25 jaar lesgeef, weet ik waar het mis kan gaan in een oefening. Een voet die niet voldoende meedraait, buikspieren die niet meer worden aangespannen, het vastzetten van de adem. Ik zie het hele plaatje voor me en geef de ques en verschillende opties per niveau, die ik ook zou geven in een live les!

Comfortzone...
Ik weet van te voren dat dit project buiten mijn comfortzone ligt. En omdat ik heel vaak heb gelezen, en predik, dat je buiten je comfort zone moet gaan om je te ontwikkelen, kan ik niet anders dan ervoor gaan. Naast hilarische momenten en veel gelach op de set, zijn er ook momenten geweest dat ik me heel kwetsbaar voelde. Loslaten, vertrouwen, zelfvertrouwen, zelfcompassie, grenzen stellen, terug naar mijn adem, terug in mijn kracht, emoties en hier en daar een ego-momentje, het is allemaal voorbij gekomen! Ik heb er veel van geleerd!  

2017 10 16 PHOTO 00000095

Trots op een mooi product...
Voor de online training Fit met Yoga hebben we 14 lessen opgenomen, allemaal met een ander thema. Eigenlijk alle thema's die ik tijdens dit proces ook ben tegen gekomen! Dit heeft me nog meer kracht en vertrouwen gegeven dat het een super waardevolle training is geworden! En nog meer is me duidelijk, wat Yoga voor je kan betekenen ook wanneer je niet op de mat staat. 

En ik niet alleen. Ook mijn zus Monique, ervaart dat yoga meer doet dan je van te voren kan bedenken. Ze volgt sinds een jaar 2x in de week een yogales en is helemaal om. Ze doet mee in de online training en wil op die manier laten zien dat yoga voor iedereen is, jong, oud, een maatje meer of minder. Iedereen kan aan yoga doen en de voordelen ervaren!

2017 10 16 PHOTO 00000130 2017 10 16 PHOTO 00000108 2017 10 13 PHOTO 00000058 

Bekijk de training...
De inzichtvragen en leuke opdrachten, de informatieve artikelen, de video lessen en meditaties, helpen je stap voor stap, doelen te bereiken die jij tijdens de training vorm geeft! Je kunt gebruik maken van een online dagboek. De training bestaat uit 2 x per week een les, 7 weken lang. De training kun je niet versneld doen, maar wel langzamer. Je kunt de training zo vaak herhalen als jij wilt! 

klik op de link voor meer informatie , de promo-video en om je aan te melden : Fit met Yoga Online training

Gezond het nieuwe jaar in met de Fit & Slank Challenge!
Heb je nog nooit les van mij gevolgd? Meld je dan aan voor de Fit&Slank Challenge en maak kennis met mijn manier van online lesgeven. Tegelijkertijd zet je je goede voornemens kracht bij! Deze challenge start en is te volgen van 1 - 7 januari 2018.

Meer info en aanmelden: Fit&Slank Challenge 

les 4 header

 

Back to top