Thai Yoga Massage Therapeut Amsterdam Lees alles over de principes van Thai Yoga Massage!

Thai Yoga Massage wordt ook wel gekscherend yoga voor luie mensen genoemd! De masseur brengt je lichaam in yogahoudingen die je zelf niet zou verzinnnen. En zorgt er ook nog voor dat je er heel en ontspannen weer uitkomt. 

Ondanks dat je als gemasseerde niets hoeft te doen, wordt er door je lichaam hard gewerkt! Spanning komt los en wordt afgevoerd, oude emoties vinden hun weg naar buiten. Bindweefsel wordt soepel en gewrichten mobieler. Energie gaat stromen en voorziet je cellen en organen van nieuwe energie! En dat voel je!

De gedachten achter de Thai Yoga Massage

Volgens de Thai bestaan we uit 5 lichamen of Kosha's (lagen):

  • Fysiek lichaam
  • Energielichaam
  • Geheugen- en bewustzijnslichaam
  • Onderbewustzijnslichaam 
  • Spiritueel/ kosmische lichaam

De Thaise geneeskunde gaat er vanuit dat een ziekte kan ontstaan in één van de vijf lichamen en zich kan uiten in een ander lichaam. De lichamen staan met elkaar in verbinding en beïvloeden elkaar. Onverwerkte emoties kunnen zorgen voor fysieke klachten of angsten, en fysiek disbalans kan zorgen voor mentale klachten! De Thai ziet alle vijf de lichamen als één geheel. Terwijl we in het westen het fysieke en mentale vaak los van elkaar zien en zo ook los behandelen. Al is hier de laatste jaren wel verandering in op te merken.

De strekkingen op de spieren en gewrichten hebben een positief effect op het fysiek lichaam. Maar Thai Yoga Massage is vooral gebasseerd op het werken op het energielichaam. Door drukpunt massage worden energetische blokkades (die voor klachten kunnen zorgen) in beweging gebracht. De strekkingen laten de energie weer stromen. Het energielichaam beinvloedt alle andere lichamen. Zo kan het zijn dat na een massage heldere inzichten naar boven komen of dat er emoties loskomen.

Op de kleding
De behandeling zoals ik die uitvoer wordt gedaan op de kleding. De drukpunten kunnen soms pittig aanvoelen maar over het algemeen is de massage heel ontspannen. Sommige Thaise Yoga Masseurs maken gebruik van olie en masseren ook op de huid.

De Thaise Yoga massage therapie kan helpen bij:

- spanningshoofdpijn en migraine

- overgangsklachten

- rug-, nek- en schouderklachten als frozen shoulder, bursitis en tendimitis.

- pols- en elleboogklachten als carpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog en golversarm.

- allerhande enkel-, knie- en heupklachten.

- vermoeidheidsklachten

Wl je weten of een Thai Yoga Massage iets voor jou kan betekenen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees ook: Thai Yoga Massage, pijn of fijn...

Back to top