Winter Mindfulness Meditatie Lees hoe sneeuw zorgt voor meer mindfulness!

Sneeuw, het heeft iets speciaals. Het gevoel dat de sneeuw van korte duur kan zijn, zorgt ervoor dat we volop van het moment genieten. Het lopen op verse sneeuw gebeurt als vanzelf mindful. Elke voetstap klinkt en voelt anders. Onze dagelijkse omgeving ziet er in een mum van tijd anders uit. Ons zicht, gehoor en tastzin worden hierdoor geprikkeld en dat houdt ons in het moment

Zouden we niet elk moment zo moeten beleven? Mindful, omdat elk moment uniek is!

Hoe komt het dat sneeuw ons in het moment brengt?
» We nemen de sneeuw niet als vanzelfsprekend. Het kan zomaar een paar jaar duren voor het weer sneeuwt.
» De omgeving ziet er anders uit. Dat stimuleert ons om de omgeving in ons op te nemen.
» We kunnen ons niet op de automatisch piloot bewegen en verplaatsen. De sneeuw dwingt ons, om ons aandacht erbij te houden.

Hoe beleef je iedere dag meer mindful?
» Neem de dag en je activiteiten niet als vanzelfsprekend, en geniet er ten volste van.
» Observeer je omgeving en ontdek dat dezelfde route er elke dag anders uit ziet.
» Vermijd de automatische piloot. Neem bijvoorbeeld verschillende routes naar je werk.
» Houd je aandacht bij dat wat je doet. Luister, kijk, voel en ruik. En observeer ook hoe je je bij een bepaalde activiteit voelt. Wat doet het met je? Word je er blij van of niet?

Yoga maakt mindful!
Mindful de dag doorbrengen, je kunt het jezelf aanleren. Het beoefenen van Ashtanga Yoga helpt je hierbij. De basis van de Ashtanga Yogales is wekelijks hetzelfde: dezelfde houdingen, dezelfde mat en vaak dezelfde omgeving. Toch is elke practice anders en ervaar je andere sensaties, ongemakken en hoera momentjes. Elke les opnieuw observeer je iedere houding alsof je hem voor het eerst doet. Je traint jezelf om gedachten die niet met het moment te maken hebben aan je voorbij te laten gaan.

Dit neem je mee naar je dagelijkse activiteiten. Je zult merken, dat je meer in het moment zult zijn. Dat ook de kleine geluksmomenten niet aan je voorbij gaan.

Geniet van Februari met haar sneeuw en eerste zachte zonnestralen en beleef elk moment mindfull. Elk moment is uniek!

Back to top