Yoga Vakantie Oefeningen Dynamische vakantie yoga-serie!

Vakantie, ik kijk er altijd naar uit. Verheugd om  te genieten van alles en niets. Vaak op verschillende bestemmingen. Het eerste wat ik altijd doe als ik arriveer op mijn vakantieverblijf, is kijken waar ik mijn matje kan uitrollen. Past mijn yogamat op het balkon? Heb ik ruimte voor ons huisje? En hoe zit het met mijn privacy? Al is dat laatste nooit zo van belang, op de schoonmakers van het zwembad na zijn er op het tijdstip dat ik op mijn mat stap niet zo heel veel mensen op de been.

Ik kijk er naar uit...yoga in de buitenlucht! De wind langs mijn huid, de opkomende warmte, de vogels ...het maakt de practice zoveel makkelijker dan wanneer je thuis, toch gebonden bent aan tijd en aan het verdelen van mijn energie, de practice doet.

Tips en korte Practice:

 • neem een yoga travel mat mee of schaf bij de plaatselijke 'Blokker'een anti-slip badmat aan die je op lengte laat snijden (te koop op van die grote rollen per meter)
 • plan je yoga practice vroeg in zodat je samen met je reisgenoten je ontbijt kan nuttigen
 • soms is alleen een meditatie ook genoeg
 

Korte yoga practice om de dag mee te beginnen:
Begin rustig eventueel eerst met een aantal zonnegroeten (zie blog: groet aan de zon) Daarna doe je de serie. Je kunt een aantal ademhalingen in de houding blijven staan, eventeel verleng je de serie door hem daarna nogmaals te doen met in elke houding slechts één ademhaling.

Back in Balans Yang serie
Foto credits: José van Riele

 1. Adem in en breng de armen op.
 2. Adem uit breng de handen naar de vloer en stap naar achteren.
 3. Adem in en stap rechter voet naar voeren, breng de armen op.
 4. Adem uit en breng de handen voor de borst en breng de elleboog naar buitenkant knie.
 5. Adem in en breng rechter arm op.
 6. Adem uit en stap naar achteren en buig de armen, kom op de buik op de vloer.
 7. Adem uit en strek de armen, borstbeen op.
 8. Adem uit en breng de billen naar het plafond. (buig evt. de benen)
 9. Adem in en stap naar voren, kijk omhoog.
 10. Adem uit en stap weer naar de driehoek. Herhaal vanaf hier de serie met links.

Zie ook de serie http://www.backinbalans.nl/blog/57-even-tijd-voor-jezelf-ook-tijdens-je-gezamenlijke-vakantie

 

Back to top