Yin Yoga Amsterdam Heb jij meer Yin nodig?

Het zou heel goed kunnen dat ook jij al om je heen hebt gehoord: ik ga straks YINNEN. Yin is namelijk in! En wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat we 90% van onze tijd aan het YANGEN zijn. Iets meer YIN kan dus zeker geen kwaad!

Yin en Yang, stilte en beweging, haat en liefde, passief en agressief, het één kan niet zonder het ander. Balans en evenwicht is waar het Yin-Yang symbool voor staat. Teveel Yin of teveel Yang levert een disbalans op en dat kan op zijn beurt klachten opleveren van fysieke of mentale aard.

YANG, YANG, YANG…
Rennen en vliegen om op tijd te zijn, teveel activiteiten in de dag, multitasking want dan ben je hip, heel veel vriendengroepjes die je allemaal tevreden wilt stellen. Dat levert allemaal heel veel Yang activiteiten op.

Maar er is behoefte aan Yin. Iedereen die een les Yin doet, voelt direct dat het goed is! Soms moet de knop nog om, je ligt daar immers 5 minuten in een houding, een soort van ‘te niksen’. Maar er gebeurt zoveel!

VOELEN EN THUISKOMEN…
Tijdens een yin les voel je de emoties door je lijf jagen, de energie stromen, stijfheid, je realiseert je hoeveel onnodige gedachten je hebt en je voelt de reactie van je lichaam hierop. Waarom….. omdat je TIJD hebt om te voelen! En voor dat ‘niksen’ wordt je dan ook nog beloond met een dosis energie en good feeling.

Iedereen kan de les meedoen. Omdat je wordt gezien als uniek persoon en elke houding wordt aangepast aan jouw unieke geweldige lichaam.

Kortom, wat kan yin yoga voor je betekenen!

» Yin reinigt je lichaam
» Yin laat je energie stromen
» Yin zet blokkades in beweging
» Yin kan fysieke of mentale klachten verminderen
» Yin is thuiskomen 

Géén lid? Je kunt natuurlijk wel meedoen aan één van de Yin xl lessen! Daarnaast is er elke laatste vrijdag van de maand een yin les op locatie Balletschool de Toverfluit! Je bent ook als niet-lid welkom om mee te doen. Je betaalt dan 1 losse les! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , om een plek te reserveren.

Zie voor de Yin lessen op het roosterworkshops Yin XL en de Yin oefenseries die het blog het hele jaar toe aan vakantie thuis kunt doen!

Back to top