energie
Detoxen betekent letterlijk ontgiften. Je ontdoen van gif. Al snel denk je bij detoxen aan een detoxkuur waarbij je je dieet stap voor stap verandert naar een dieet met pure onbewerkte producten. Een dieet waarbij je je lichaam voedt in plaats van vult. Hierbij richt de detox zich op het reinigen van het fysiek lichaam. Je lichaam hoeft minder energie te verspillen aan het opruimen van 'giftige' stoffen en het zelfreinigend vermogen van je lichaam wordt ondersteund. Je immuunsysteem krijgt een boost, je houdt energie over en je voelt je dus energieker. Je buik slinkt, iets waar we met zijn allen vaak naar streven en wat ook heel tastbaar is ( je ziet het en je wordt er blij van). Een detox, zoals bovenstaand, verkoopt zichzelf om deze reden goed.
Echter, wil jij je op de lange termijn fit en energiek voelen dan is een tijdelijke voedingsdetox niet genoeg! 

Levensenergie
Een energiek gevoel is iets waar iedereen naar streeft. Toch heeft de term 'energie' nog vaak een zweverige lading, laat staan als ik ga beginnen over prana, oftwel levensenergie. Ik verbaas me daar vaak over, we kennen immers allemaal de term ik heb er de energie niet voor. In de yoga en de thaise yogamassage werken we op het energiesysteem en de levensenergie. Deze levensenergie, prana, stroomt door ons energiesysteem. Ons energiesysteem bestaat uit banen die door het bindweefsel lopen, de meridianen. Het is belangrijk dat de energie vrij door de meridianen kan blijven stromen.  Wordt de energiedoorstroom geblokkeerd, dan kan het lichaam de energie niet volledig benutten en dan heb je er dus de energie niet meer voor.... 

Voila, het is allemaal minder zweverig dan we denken.

Voorkom fysieke en mentale klachten, neem vermoeidheid serieus!
Worden de signalen van vermoeidheid niet opgemerkt of als normaal aanvaard en genegeerd, dan zuller er op den duur fysieke en mentale klachten ontstaan. Yoga helpt je, om zowel je fysiek, als je energielichaam, te detoxen. De yogahoudingen masseren de organen, wat de organen ondersteunt bij hun reinigende taak. De nieren, lever en galblaas worden geactiveerd. Maar ook de maag en darmen worden gemasseerd. Dit heeft een positieve werking op de spijsvertering. De energiebanen worden gestretchd, en eventuele blokkades worden in beweging gebracht en afgevoerd. En last but not least, je ontdoet jezelf van spanning. De adem heeft hierin een belangrijke rol, mentale spanning wordt losgelaten. Gedachten worden gedetoxed, inzichten worden gezuiverd. 

Heb jij er de energie niet meer voor?
Naast een gezond voedingspatroon, is het volgen van een detox-les  een goed idee, als je er de energie niet meer voor hebt!

In de Online Academie van Back in Balans vind je naast de pilateslessen en de gewone yogalessen, ook specifieke detox-yogalessen. Deze lessen richten zich op de detox-organen en meridianen die invloed hebben op het zelfreinigend vermogen. Lees hier meer over de Online Academie van Back in Balans. Voor €13,- per week krijg je onbeperkt toegang tot alle online lessen.

Back to top