Cursus Shantala Babymassage Amsterdam Leer zelf je baby masseren...

Shantala babymassage is afkomstig uit India. Daar wordt het masseren doorgegeven van moeder op dochter. Ook hier in het westen vinden de baby's het fijn! Door je baby te masseren is er contact en warmte, een geruststelling dat hij niet alleen is, een bevestiging van zijn bestaan en eigenwaarde.

Mindfull met je kind
Moeders leren bij babymassage niet alleen hoe fijn het is om hun kindje te masseren. Ook ervaren ze hoe waardevol het is, om in alle hectiek, een moment in te plannen waarin ze helemaal in het moment zijn met hun kindje. En niet alleen de moeder, ook de vader is welkom om de massage te leren! Samen in Balans bestaat uit 2 lessen (evt. uit te breiden met nog een extra les). Wanneer de ouders samen komen, leert de ene les de moeder en de andere les de vader de massage aan. Ik merk tijdens de lessen hoe fijn het is voor de ouders even samen zo mindfull bezig te zijn met hun kindje.

Samen in Balans
Want het masseren is voor de ouder ook een moment om te ontspannen! Het werkt dus voor de ouder en voor de baby!

Positieve invloeden van Shantala Babymasssage:
» Het slaapgedrag kan verbeteren
» De weerstand tegen ziekten wordt verhoogd
» Darmkrampjes worden minder door een betere spijsvertering
» Onderlinge band tussen moeder en kind verbetert
» Zelfvertrouwen van de moeder vergroot

Individuele cursus

Ikzelf heb ervoor gekozen de cursus één op één aan te bieden. Ik heb ervaren dat het moment dan meer mindfull is, zonder al teveel prikkels om ouder en kind heen. Ouder, want de vader is natuurlijk ook welkom.

De moeder wiegt liefdevol haar kindje. Als ze beide ontspannen zijn kunnen we beginnen met de babymassage. De moeder kijkt hoe ik de massage bewegingen voor doe op de babypop. Ze volgt mijn handelingen en doet ze na op haar kindje. Ik stel mezelf altijd buiten het zichtveld van het kindje op. Zo blijft het, ondanks mijn aanwezigheid, een intiem en liefdevol moment tussen moeder en kind.

“Wat heerlijk om even zo de tijd te hebben met mijn kindje, verzucht de moeder een paar keer tijdens het masseren.”

Wil je ook de baby massage leren? Lees meer over de cursus 'Samen in Balans'

Back to top