Blog

"In balans tijdens de overgang"

Voor mijn studie Thai Yoga Massage deed ik onderzoek naar de overgang. Naar fysieke en mentale klachten. Is er een verband onderling? Is er een verband tussen de klachten en lifestyle? En belangrijk: zijn er Balans Ontspanning Yogaook positieve aspecten aan deze periode? Er is veel over te schrijven en ik heb voor jullie een overzicht gemaakt van mijn bevindingen, waarin ik vooral de verschillen tussen de Oosterse en de Westerse visie aangeef.

Wil je nog meer weten over de overgang in relatie tot yoga en Thai Yoga Massage, en ook oefeningen en tips ontvangen? Meld je dan aan voor de gratis Challenge "Yoga & De Overgang". Om de twee weken ontvang je dan drie maanden lang lifestyle adviezen, opdrachten en info over speciale lessen en Thai Yoga massage behandelingen. Dan ben je heel snel weer in balans!

aromatherapie yoga korianderOnze zintuigen zorgen er de hele dag voor dat we de wereld om ons heen in perspectief plaatsen. We kijken, horen, voelen, ruiken en proeven wat af. Een drukte van jewelste in ons waarnemingssysteem! Al deze indrukken vormen emoties en hebben invloed op hoe we ons voelen en hoe we reageren op situaties in de toekomst.

 

gewicht in balans

Kan yoga je helpen als je wat overtollige kilo's wilt kwijt raken?

De enige manier om af te vallen is minder energie (voeding) in te nemen dan je verbrandt. Er zijn drie mogelijkheden om dit te voor elkaar te krijgen:

  1. Verbrandingsniveau omhoog door méér te gaan bewegen.
  2. Verbrandingsniveau omhoog door stressniveau omlaag te brengen.
  3. Energie-inname omlaag door gezonder en minder te gaan eten.

Lees hoe yoga je hierin kan ondersteunen!

13293
Fotocredit:JosevanRiele
Wanneer het bij het opstaan al mis gaat...
Stress, iedereen heeft er weleens mee te maken! Teveel hooi op je vork of lastige situaties, zorgen ervoor dat je hoofd soms overuren draait. 's Ochtends pak je het piekeren waar je de avond ervoor mee geëeindigd was weer op en het is alsof de nacht er niet is geweest...

IMG 2806
fotocredit:DanielleRaats
Een pilateserie voor iedere dag van de week
Werk je het schema horizontaal af, dan kun je elke dag een andere spiergroep trainen. Werk je het schema vertikaal af, dan train je per keer meerdere spiergroepen! Beide is mogelijk, zolang je de verschillende spierengroepen maar met een regelmaat traint..

image00020 
Fotocredit:DanielleRaats
Stretch oefeningen leveren meer op dan een flexibele rug!
Als je de oefeningen van Stress Release schouders en bovenlichaam deel 1 en deel 2 met enige regelmaat uitgevoerd hebt, heb je hopelijk kunnen ervaren dat de spanning in rug, nek en schouders is afgenomen. Mochten de klachten verergeren of hetzelfde blijven, dan is het verstandig een bezoek te brengen aan een therapeut. Deze kan beoordelen waar de klachten vandaan komen en een behandelplan opstellen.

Yoga Magazine Back in Balans
Fotocredit:YogaMagazine
Fotosessie
Als personal trainer yoga en pilates heb ik voor het Yoga Magazine een 6 weeks programma mogen schrijven. De opdracht was een yoga en pilates bootcamp programma om net even tot een strakkere zomerversie van jezelf te komen...

Body and Mind Amsterdam
Samenwerking met lifestyle magazine Body and Mind
Body and Mind Amsterdam is een online lifestyle magazine. Samen met andere specialisten op het gebied van gezondheid, schrijven we over alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft!
Back to top